Rólunk – Autonómia

Rólunk

Szervezetünk egy 1990-ben alakult magánalapítvány, amely különböző programokkal valósítja meg céljait. Tevékenységünk fókuszában a civil társadalom megerősítése, kirekesztett csoportok támogatása, elsősorban a roma integráció áll.

Helyi képzésekkel, projekt- és közösségfejlesztéssel, integrált szakmaközi munkával, közösségi kezdeményezések támogatásával, jó gyakorlatok bemutatásával (tanulmányutakkal), kutatással, szakpolitikai ajánlásokkal, adományokkal járulunk hozzá a hátrányos helyzetű térségek és csoportok felzárkózásához, partneri együttműködések kialakításához.

Kiemelt célunk, hogy a romák munkaerő-piaci, egészségügyi, oktatási esélyeit növelő uniós források célba jussanak, hasznosuljanak. Bízunk benne, hogy szakmai  javaslataink, kiadványaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy tudásunk, tapasztalatunk minél szélesebb körben hasznosuljon.

Az Autonómia Alapítvány egy olyan igazságos társadalom létrejöttét támogatja, amelynek tagjai szabadok, aktívan, és felelősen alakítják saját, valamint közösségük sorsát.

 

Alapértékeink

Nyitottság

Tevékenységünk a párbeszédre és az együttműködésre épül, nyitottak vagyunk az új ötletek és megoldások iránt.

Függetlenség

Szervezetünk a mindenkori kormánytól valamint egyéb intézményektől és személyektől független. Tevékenységünket, céljainkat a demokratikus működés és az átláthatóság elvei mentén valósítjuk meg.

Szakmaiság

Mindenkor tiszteletben tartjuk a az érintettek igényeit, értékeit, munkánkat elfogulatlanul, körültekintően, legjobb elméleti és gyakorlati tudásunk szerint végezzük.

Őszinteség

„Azt gondoljuk, amit mondunk. Azt tesszük, amit gondolunk.”

Munkánk során őszintén szembezünk a felmerülő nehézségekkel, beszélünk a kedvező és kedvezőtlen irányokról, tapasztalatokról, legyen szó saját munkánkról, partnereinkről vagy a tágabb társadalmi-politikai környezetről.

Méltóság

Mindenkor megbecsüljük, tiszteljük, elismerjük partnereinket, valamint személyhez fűződő jogaikat.

Munkatársak

Mida Tamás
helyi koordinátor
autonomia@autonomia.hu
Nun András
igazgató (kurátor)
nun@autonomia.hu

Vezető tisztségviselők

Buzetzky Tünde
kurátor
Csongor Anna
kuratóriumi elnök
Dudás György
kurátor
Szalai Júlia
kurátor
Szuhay Péter
kurátor
Belia Anna
felügyelőbizottsági tag
Wágner János
felügyelő bizottsági tag
Varga István
felügyelő bizottsági elnök