Egyedül nem megy! Hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja – Autonómia

Egyedül nem megy! Hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja

-

Egy konferencia keretein belül nézzük meg közösen: oktatási intézmények, foglalkoztatási szakértők, fejlesztő kezdeményezések, mit tettünk, és mit tehetünk a hátrányos helyzetű, illetve roma fiatalok sikeres integrációjáért az oktatás és munkavállalás terén!

Nemzetközi kontextusban is ráláthat arra, hogy melyek a leghatékonyabb eszközök a vállalati sokszínűség, a hátrányos helyzetű fiatalok megerősítése, a szakképzés és munkaerő-piaci integráció hatékonysága szempontjából.

Az Autonómia Alapítvány által szervezett találkozón két, témához kapcsolódó projektünk megközelítését és céljait is ismertetjük. Az érettségizett roma fiatalokat és nagyvállalati fehérgalléros pozíciókat összekötő HRom programot valamint a hátrányos helyzetű fiatalok szakképzését és kékgalléros munkavállalását elősegítő Startvonal programot.

 

Helyszín: Magnet Közösségi Ház – Budapest, 1062 Andrássy út 98.

Időpont: 2019. szeptember 20. 9:00-13:30

 

Program:

09.00 – 09:15 Az eseményt az Európai Bizottság Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatóságnak szakértője és Norvégia budapesti Nagykövetségének munkatársa nyitja meg.

09:15 – 11:00 Előadások:

A fiatalok munkaerőpiaci helyzete – Scharle Ágota, Budapest Intézet

Érettségizett roma fiatalok és nagyvállalatok szerencsés találkozása – A HRom program megközelítése, módszerei és eredményei – Illés Márton, Autonómia Alapítvány

A HRom program hatásvizsgálata és eredményei – Messing Vera / Közép-Európai Egyetem

A Startvonal Projekt megközelítése és céljai: hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatása, szakképzése és személyre szabott fejlesztése 4 európai országban – Kelemen Ágnes, Autonómia Alapítvány

11.00-11.30 szünet

11:30 – 13:30 Interaktív kerekasztal-beszélgetés és workshop szakértők részvételével

Az esemény után ebéddel várjuk a résztvevőket.

A konferencia magyar és angol nyelvű, tolmácsolást biztosítunk.

A konferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők száma korlátozott, így a korábban regisztrálók előnyt élveznek.

Részvételi szándékát legkésőbb szeptember 16-ig jelezze az online jelentkezési lap kitöltésével.

 

Az esemény és a projektek támogatói: