PAKIV – Autonómia

PAKIV

A PAKIV missziója a roma civil társadalom erősítése, a romák demokratikus, szociális és gazdasági jogainak érvényre juttatása, és az európai interkulturális különbözőségek megismertetése és megértésének elősegítése volt.

1993-ban, a Freudenberg Stiftunggal és a Romani CRISS-szel közösen indított kezdeményezésünk nyomán a Világbank támogatásával jött létre a PAKIV Európai Roma Alap program. Célja Közép-Kelet-Európa országaiban helyi alapítványok létrehozása volt, amelyek a miénkhez hasonló módon szolgálták a helyi roma civil társadalom ügyét.

A programban 2001-2003 között bulgáriai, magyarországi, romániai és szlovákiai roma fiatalok vettek részt intenzív vezetői és közösségfejlesztői képzésben.

A képzett fiatalok ezt követően nemzetközi hálózatot hoztak létre és közös akciókat bonyolítottak le. Az akciók romákkal és önkormányzati intézményekkel helyi szinten együttműködő civil szervezetek közös munkája volt, amely a Pakiv Európai Roma Alap által képzett roma fiatalok hálózatának közös tanulási és munkatapasztalatára épült.

 

Partnerek

  • Nemzetközi: Crossing Borders-Dánia, RAA-Berlin – Németország, Pakiv European Network – Bulgária Magyarországi partnerek: DCKSZ – Barcs, Khetanipe- Pécs, Romaversitas- Budapest, Romano Teatro- Miskolc, Add a kezed- Tiszavasvári

Támogatók

  • Világbank, Európai Bizottság, Open Society Institute