Kiflingezők Szabadidős Társasága – Autonómia

Kiflingezők Szabadidős Társasága

-

Kiflingezök Szabadidős Társasága

(http://kifling.atw.hu/)

A társaság 2013.09-2014.07. között működő Fiatalok Lendületben Programtól nyert projektjének célja a kifling nevű sportág népszerűsítése. A sportot Csámpai Elemér fejlesztette ki, a játék egy sportpályán ütővel és labdával játszható 3-4-5 fős csapatsport. A pályázat célja, hogy a sportot népszerűsítsék, edzéseket tarthassanak, valamint ami plusz a pályázatban, hogy a csapatban különböző etnikai hátterű játékosok legyenek.” Mint minden sport, így a kifling is hangsúlyt fektet a kölcsönös tiszteletre, toleranciára, szolidaritásra”.- írta Csámpai Elemér a pályázatban. A budapesti losonci téri általános iskolában már egy éve tartanak edzéseket roma és nem roma fiatalok részvételével, a szervezet vezetője kiemelten fontosnak tartja, hogy a sport közben a különböző hátterű fiatalok közel kerüljenek egymáshoz. Hetente két alkalommal másfél órás edzéseket tartanak, valamint ezen kívül egyéb un. műhelymunkákat is tervez a közösségnek. A projekttémák a következőek:

·         a sport, és ami mögötte van

·         kultúra,

·         gazdaság,

·         képzés,

·         munkaerőpiac,

·         káros hatások, környezetvédelem, természet.

A pályázatban még a következők szerepelnek: szellemi-fizikai vetélkedők, múzeumlátogatás, kerekasztal beszélgetések, egyéni előadások. A sport minél szélesebb körben való megismertetése érdekében tervezik iskolai nyílt napok, kupák és edzőtábor szervezését.

A szervezet visszatérítendő támogatásként 350 000 Ft-ot kapott a programtól, mely áthidaló támogatás, hogy az első támogatási összeg megérkezéséig az eszközöket megcsináltathassák. A támogatás másik része vissza nem térítendő támogatás, melynek összege: 347 490 Ft, és a terembérléshez támogatás, mivel az eddigi edzőhelyen a pályázat beadása után visszavonták az eddigi lehetőséget az edzések megtartásához, így terembérlésre tervezett összeg hiányában nem tudtak volna hol megtartani az edzéseket.