A projekttapasztalatok értékelése – Autonómia

A projekttapasztalatok értékelése

-

A projekttapasztalatok értékelése

A négy Európai uniós tagországban folyó SIMS projektek összehasonlítását egy független külső értékelő szervezet a CREDOC végezi el együttműködésben a nemzeti partnerszervezetekkel illetve az RFA-val.
Az értékelés célja, hogy kimutassa, mérje azokat a hatásokat és változásokat, amelyek a megtakarítási magatartás és költségvetési ismeretek terén változtak a projektek hatására az egyes országok projekt-résztvevőinek a körében. Az értékelés figyelembe veszi az eltérő nemzetek társadalmi-, gazdasági-, szociális kontextusait és az eltérő országok eltérő projektjeinek a céljait.  Az értékelés a projektek összehasonlításán túlmenően elemzést fog nyújtani a lakosság pénzügyi tudatosságáról illetve pénzügyi ismereteiről is.

Az értékelés így kiemelt figyelmet fog fordítani:
–    a projektek végrehajtásával kapcsolatos tapasztalatokra;
–    arra, hogy mennyire megfelelőek és megalapozottak a projekt megvalósítása során alkalmazott módszerek és az eszközök;
–    és végül a projektek azon mérhető hatásaira, melyek a program résztvevőnek pénzügyi tudatosságát befolyásolták.

Az elkészült elemzés alapjául fog szolgálni azoknak az ajánlásoknak a kidolgozásához, melyek meghatározzák a módszerek későbbi adaptálási lehetőségeit az uniós tagországokban, de különösen a bevont országok esetében.