Projekttervező képzési felhívás – Autonómia

Projekttervező képzési felhívás

-

Az Autonómia Alapítvány 2014 során a térítésmentes projektfejlesztési szolgáltatás mellett ismét alapszintű projekttervező képzéssorozatot szervez, melyre várja önkormányzatok, civil szervezetek és roma aktivisták jelentkezését. 

 

 

Idén az első képzés időpontja és helyszíne

 

                Időpont: 2014. március 17-19. 

 

                Helyszín: Alfa Art hotel, Budapest 1039, Királyok útja 206. 

 

 

A program célja, hogy uniós és hazai forrásokhoz segítsük azokat a szervezeteket, amelyek valódi változást tudnak elindítani településükön a roma integráció területén, de eddig nem tudtak ilyen célt kitűző projekteket megvalósítani, nem sikerült az ilyen projektek megvalósításhoz elengedhetetlen helyi együttműködéseket kialakítaniuk. A szolgáltatás olyan projektek tervezését és sikeres pályázását segíti, amelyek hozzájárulnak a romák társadalmi integrációjához az adott településen. A program keretében segítjük a szükségletek felmérését, helyi partnerségek kialakítását, a fejlesztési tervek megfogalmazását, majd ezekből sikeres pályázatok elkészítését. 

 

 

A képzésben érintett témák: 

 

·         A projektötlettől a tervezésig; 

 

·         együttműködések kialakítása; 

 

·         projekt tervezési lépések (célok, célcsoport-meghatározás, tevékenységek, módszerek, mérhető eredmények, ütemterv); 

 

·         a költségvetés tervezés alapjai; 

 

·         célcsoport bevonásának eszközei, motiválás. 

 

 

 

Kiket várunk? 

 

A képzésre olyan –  elsősorban roma – személyek jelentkezését várjuk, akik 

 

·  együtt dolgoznak roma közösségekkel vagy ilyen közösségben élnek; 

 

· szeretnének a közösség anyagi, szociális, oktatási, egészségügyi, foglalkoztatási helyzetén javítani, ehhez kedvet és energiát is éreznek; 

 

·  lehetőleg együttműködnek civil szervezettel vagy helyi kisebbségi önkormányzattal; 

 

·  nem rendelkeznek még komolyabb projekt- vagy pályázati tapasztalattal; 

 

·  korábban nem vettek még részt általunk szervezett képzésen. 

 

Egy településről maximum két főt várunk. Előnyt jelent, ha a két fő a későbbiekben együtt fog működni projektek tervezésében és megvalósításában. A képzésen való részvételhez a roma származás nem feltétel, ugyanakkor elvárjuk, hogy legyen kapcsolódás a helyi roma közösséghez. Amennyiben egy településről ketten jönnek egy településről, az egyik résztvevő mindenképpen roma legyen! 

 

A képzés után az Autonómia Alapítvány helyszíni tanácsadással segíti tovább a képzettek munkáját, azaz a projekt-kidolgozást, pályázatírást.

 

A képzésen való részvétel térítésmentes, az Autonómia Alapítvány a résztvevők úti-, szállás- és étkezési költségét megtéríti.  

 

A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, 2014. február 24-ig szíveskedjenek elküldeni az alábbi e-mail címre: 

 

projektfejlesztes@autonomia.hu

 

 

Ha bármilyen kérdésük van a képzéssel kapcsolatban, írjanak a fent e-mail címre vagy hívják az Autonómia Alapítványt a 06 1 237 60 20-as telefonszámon! 

 

 

Várjuk jelentkezésüket:

 

az Autonómia Alapítvány munkatársai