Új megoldások régi problémákra – tapasztalatcsere Gent város roma integrációt támogató intézményei és az Autonómia között – Autonómia

Új megoldások régi problémákra – tapasztalatcsere Gent város roma integrációt támogató intézményei és az Autonómia között

2016-03-01 -
2017-06-30

Gent városában jelentős számú szlovák, román és bolgár roma közösség jött létre az elmúl 10 évben, az ő integrációjukat segítendő külön intézmények és programok születtek. Az Autonómia 27 éve óta kísérletez ki sokszor sikeresnek bizonyuló roma integrációs modelleket a hazai viszonyokra.

A projekt célja a város intézményeinél és az Autonómiánál felhalmozott roma integrációs tapasztalatok kölcsönös megismerése, az itt és ott adaptálható kezdeményezések beazonosítása, közös projektek kidolgozása.

2016 és 2017 elején többnapos tanulmányutakat szervezünk a genti és a magyar stáb számára, a helyi partnerünk segítségével felvesszük a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, amelyek Gentben a szakmai munkát végzik, módszereikről tájékozódunk, információkat gyűjtünk.
Majd pedig egy-egy közös projekttervezési műhelymunka során a helyi megvalósítók aktív részvételével adaptálható projekteket dolgozunk ki, amelyek olyan problémákra adnak választ, amiket eddig nem tudtunk kezelni.

Támogatók

  • Flamand Külügyminisztérium

Részletek

Forrás6 millió forint