Kapós volt a projekt ötletünk a Civi Liciten – Autonómia

Kapós volt a projekt ötletünk a Civi Liciten

-

Csapatépítő vályogház-felújítás Baranyában szegénységben élőkkel – ezt kínáltuk a Civil Licit rendezvényen cégeknek november 12-én, ezzel az ötlettel kerültünk a „legjobb tizenkettő” közé a száz jelentkező közül. Azt vállaltuk, hogy néhány dolgozót egy Dél-Dunántúli településre viszük, ahol közösen „dagasztunk, tapasztunk”, vagyis közösen járulunk hozzá egy olyan vályogház karbantartásához, amelyben egy szegény, roma család él. A „Tapassz velünk!” elnevezésű programunk célja kettős: szeretnénk házhoz vinni, megmutatni, „újra tanítani” a kiveszőben lévő, de a túlélést jelentő tapasztás tudását, ezzel egyben megmenteni egy család otthonát, illetve szeretnénk jobb körülmények között élő, de egy olcsó, környezetbarát, alacsony költségű, továbbadható technológia iránt nyitott csapat ismeretét bővíteni. Mindemellett persze célunk az is, hogy a közösen eltöltött nap új kapcsolatok megszületését hozza, lehetőséget teremtsen arra, hogy egymástól távol élő emberek közel kerüljenek egymáshoz, tanuljanak egymástól.

A rendezvényen elsőként ismertethettük projektünket a jelentkezők közül, amely után minden várakozásunkon felül pörgött fel a licit, a jelen lévő nagyjából 15 cég képviselőinek háromnegyede látott fantáziát a programunkban. Végül az E.on lett a befutó.

A különleges találkozón  – az idei volt a hetedik – civil szervezetek érzékenyítő projekteket kínálnak, melyek az árverésen „kalapács alá” kerülnek. A legtöbbet kínáló cég viheti a kész ötletet, vagyis élvezheti az adott szervezet programját, szolgáltatását.

Köszönjük a Civil Licit szervezőinek a folyamatos támogatást, és legfőképpen ezt a jó hangulatú napot!  

Civil Licit 2014Civil Licit 2014Civil Licit 2014

Civil Licit 2014Civil Licit 2014Civil Licit 2014