Bagolykalács – Autonómia

Bagolykalács

-

 

Az ostyasütés régi hagyománya az országnak. A különböző ízesítésű, formájú ostyák közül a molnárkalácsot főként Észak-Magyarországon lehet fellelni. Az itt élők már csak kevesen tudják ezt elkészíteni, fontos tehát a hagyomány fenntartása.

Ugyanígy fontos ennek a nagyon szegény térség lakóinak az értelmes és jövedelmet nyújtó tevékenység biztosítása. Ezek miatt segítette az Autonómia Alapítvány 2017-ben egy ostyasütő vállalkozás elindítását a szúcsi asszonyok körében.

Szúcs Heves megye északi részén található. A falu két részből áll, az ófalutól mintegy három kilométerre fekszik a valamikori bányatelep (helyi nevén Bagolylyuk vagy Bagólyuk), ahol a valamikor bányászok leszármazottai, kétszáz, főként cigány emberek él munkalehetőség nélkül, az alapvető közszolgáltatások hiányában.

Az egyetlen munkalehetőség az erdei munka és a közmunka. Míg az első egyáltalán nem biztosít lehetőséget a nőknek, a második is csak időszakosan és alacsony jövedelmet nyújt. Az ostyasütő vállalkozás reményünk szerint az itt élők életszínvonalát tudja valamennyire javítani úgy, hogy piacképes terméket állítanak elő valódi piacra, gazdasági értelemben fenntartható módon.

Az eredeti molnárkalács roló formájú, édes ízesítésű. Bár nekünk is megvannak az erdeti (több, mint százéves!) sütők, mégis a lapos forma mellett döntöttünk a szállíthatóság miatt.

Jelenleg sajtos, sajtos-chilis és hagymás kalácsot készítünk. Reméljük, a jövőben bővül ez a választék. Ehhez kérjük az önök javaslatait is!

Azzal, ha megvásárolja ostyánkat, a Bagólyuk Bt. hat tartós munkanélkülijét juttatja bevételhez.

 

Kik készítik a Bagolykalácsot? Nézze meg a rövidfilmet!

ONLINE VÁSÁRLÁS

Ajándékozza meg szeretteit, munkatársait, céges partnereit egy finom termékkel, úgy, hogy egyúttal támogatja a szúcsi asszonyokat! 10 DOBOZ BAGOLYKALÁCS TERMELŐI ÁRA KISZÁLLÍTÁSSAL: 6500 Ft. Az íz összeállítás tetszőlegesen választható (sajtos, sajtos-chillis).

 

Saját fogyasztásra a Bagolykalácsot doboz nélküli, csomagolt verzióban is ajánljuk! 10 CSOMAG BAGOLYKALÁCS TERMELŐI ÁRA KISZÁLLÍTÁSSAL (doboz nélkül, fólia zacskóban): 5600 Ft. Az íz összeállítás tetszőlegesen választható (sajtos, sajtos-chillis, hagymás).

 

PARTNERSÉG – Legyen állandó megrendelőnk!

Állandó megrendelőinknek Budapest területén ingyenesen kiszállítjuk a megvásárolt termékeket.

1 DOBOZ BAGOLYKALÁCS TERMELŐI ÁRA: 500 Ft

1 CSOMAG BAGOLYKALÁCS TERMELŐI ÁRA (doboz nélkül, fólia zacskóban): 410 Ft

Jelenlegi partnereink: Toldi Klub, Fekete kutya, Kabinet Galéria, Kantin (Katona József Színház), Design Patika, Szelence Café, Pagony Café, Memories of Hungary, Prezi

 

Kapcsolat: info@bagolykalacs.hu

Suha László: +36 70 491 1033

Átutalási számlaszám: 11600006-00000000-81401048

A Bagolykalácsot a Bagolykalács Bt. gyártja (Szúcs, Kossuth út 40.)

 

Bagolykalács dobozban

 

A CSAPAT 🙂

 

KÉSZÜLNEK A KALÁCSOK 

 

BAGOLYKALÁCS

 

KÓSTOLTATÁS A PREZIBEN

 

A társadalmi vállalkozás létrehozását az Erste Stiftung, a Simpact és a Badur Alapítvány támogatta.