A társadalmi és munkaerő-piaci befogadás dimenziója a 2014-20 közötti időszakban – Autonómia

A társadalmi és munkaerő-piaci befogadás dimenziója a 2014-20 közötti időszakban

-

Tisztelettel meghívjuk az Autonómia Alapítvány soron következő rendezvényére, melynek

Időpontja: 2013. október 17; 10:00 – 14:00 óra

Helyszíne: „Aranytíz” Kultúrház – 1051 Budapest, Arany János utca 10., 2. emeleti Kodály-Bartók terem

Magyarország Európai Uniós, 2020-ra vállalt célkitűzései többek között érintik a foglalkoztatottsági szint emelését, a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők számának, valamint a korai iskolaelhagyók arányának csökkentését.

A 2007-2013 közötti programozási időszak tapasztalatait, valamint a Kohéziós Politika 2014-2020-ra vonatkozó rendeletjavaslatait figyelembe véve az Európai Bizottság valamennyi tagállam számára külön álláspontot tett közzé. Az EU2020 stratégiai célok elérése érdekében a fejlesztéspolitikának 11 tematikus célkitűzésre kell választ adnia a programozási dokumentumokban. Magyarország esetében a Bizottság álláspontjában 3 tematikus célkitűzés egy támogatási prioritáshoz tartozik: a munkaerő-piaci részvétel növelése jobb gazdaságfejlesztési, foglalkoztatási, oktatási és társadalmi befogadással kapcsolatos politikák révén, figyelemmel a területi különbségekre.

A szakmai tanácskozáson két ágazati operatív programon keresztül kerül bemutatásra, hogy Magyarország milyen lépéseket tervez az egymással összefüggő célok elérése érdekében.

A rendezvényre a társadalmi befogadás terén tevékenykedő szereplőket várjuk: civil szervezeteket és intézményeket, ellátást nyújtó vagy alternatív szolgáltatást biztosító szervezeteket, akik a foglalkoztatás, a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások, az oktatás, a lakhatás vagy az egészségügy területén aktívak.

Részletes program:

09:30 – 10:00

Regisztráció

10:00 – 11:00

A társadalmi befogadás és a foglalkoztatás – foglalkoztathatóság kapcsolatai a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

Előadó: Danajka Noémi főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Programok Főosztály

11:00 – 12:00

A társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység elleni küzdelem érdekében tervezett intézkedések az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban

Előadó: Horváth Viktor főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma Stratégiai Tervezési Koordinációs Főosztály

12:00 – 12:30

Szendvicsebéd

12:30 – 14:00

Hozzászólások és észrevételek, kérdések és válaszok

A tanácskozáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékukat válaszlevélben kérjük jelezni 2013. október 14-ig a dande@autonomia.hu e-mail címre. A jelentkezők részére továbbítjuk a releváns tervezési dokumentumokat.

Az akadálymentes rendezvényhelyszínt tömegközlekedéssel javasolt megközelíteni (2-es metró Kossuth tér vagy 3-as metró Arany János utca). A közelben megálló 15, 16, 105 buszok alacsonypadlós járattal is üzemelnek.

—————————————-

Jelentkezés a szakmai tanácskozásra

Jelentkező neve:

Szervezet neve és címe: