A Norvég Civil Támogatási Alap vizsgálata – Autonómia

A Norvég Civil Támogatási Alap vizsgálata

-

– Megnyugtató, hogy a könyvvizsgálat eredményei pozitívak – nyilatkozta Vidar Helgesen európai ügyekért felelős miniszter.

Norvégia az EGT és Norvég Alapon keresztül olyan civil szervezeteket támogat, amelyek a demokratikus értékek és az emberi jogok érvényesülését kívánják előmozdítani Magyarországon. A Norvég Civil Támogatási Alap kerete 13,5 millió euró.

A londoni székhelyű PKF Littlejohn könyvvizsgáló cég 2014 őszén kapott megbízást a program és a helyi alapkezelő átvilágítására.

A vizsgálat lezárult, és a jelentésből kiderül, hogy az alap forrásainak kezelése és az ellenőrzési mechanizmusok az előírásoknak megfelelnek. A jelentés a norvég támogatási alap kezelésének hatékonyságára is kitér.

Az alapkezelőn kívül néhány projektet is megvizsgált a PKF Littlejohn, és általában véve pozitív eredménnyel zárultak ezek a vizsgálatok is. Néhány apróbb hibára fény derült, ezek korrigálása a közeljövőben várható.

A vizsgálati eredmények alapján a PKF Littlejohn bizonyos fejlesztéseket javasol az alapkezelési és ellenőrzési rendszerben. A Norvég Külügyminisztérium figyelembe veszi ezeket az ajánlásokat az EGT és Norvég Alap kezelésére irányuló további munkája során.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.norvegia.hu/News_and_events/EGT_%C3%A9s_Norv%C3%A9g_Finansz%C3%ADroz%C3%A1si_Mechanizmus/A-Norveg-Civil-Tamogatasi-Alap-vizsgalata/#.VXbDAM_tlHy

forrás: