Planning program – Autonómia

Planning program

2011-11-30 -
2013-11-30
Research

 

 

A program keretében az Autonómia Alapítvány különböző, a roma integráció szempontjából fontos szakterületeken készít szakmapolitikai ajánlásokat. A javaslatok elkészítését, szükséges esetben, kutatások, adatgyűjtések előzik meg. Az elkészült anyagokat eljuttatjuk szakpolitikusokhoz illetve elérhetővé tesszük az alapítvány honlapján is.

A program részét képezik olyan műhelymunkák, ahol az elkészült anyagokat bemutatjuk, vitára bocsátjuk, majd a kapott visszajelzések figyelembe vételével véglegesítjük azokat.

A következő területeken készítettünk ajánlásokat:

· Pénzügyi fejlesztő programok

· Projekttámogató szolgáltatások

· Helyi gazdaságfejlesztés

· Telepfelszámolási programok

Tanulmányok, ajánlások:

· Projekttámogató szolgáltatások:

1. Projekttámogató programok
2. Projekttámogató programok – Záró tanulmány

· Helyi gazdaságfejlesztés:

1. JAVASLAT: Szempontok egy helyi gazdaság projekteket támogató program tervezéséhez

2. a TEJLES MŰHELY ITT NÉZHETŐ MEG (a felvételeket a Közösségi Kapcsolat Alapítvány készítette)

 

2013-ban, a magyarországi tapasztalatok összegzését követően tervezzük a környező országokban (Románia, Horvátország, Szlovákia) megvalósult sikeres helyi gazdaságfejlesztő projektek leírását és azok tapasztalatainak magyarországi adaptálhatóságának elemzését.

További tématerületként a romák egyre felgyorsuló, nyugati uniós országokba történő migrációját, ottani letelepedési-integrációs esélyeiket és visszaköltözésüket követő helyzetüket tervezzük elemezni és ezzel a területtel kapcsolatban a fejlesztéspolitikát is érintő javaslatokat fogunk megfogalmazni.

Colleagues

Financers

  • Open Society Institute

Details

Budget11875200