Autonómia

1990-ben alakult magánalapítványunk a civil társadalom megerősítésén, a kirekesztett csoportok támogatásán, elsősorban a roma integráció erősítésén dolgozik.

Az Autonómia Alapítvány egy olyan igazságos társadalom létrejöttét támogatja, amelynek tagjai szabadok, aktívan és felelősen alakítják saját, valamint közösségük sorsát.

 

„Az Autonómia egy fantasztikus kísérlet. Bizalom a civil társadalomban, és abban, hogy a cigányok pontosan ugyanolyanok, mint a civil társadalom bármilyen tagja. Mindannak ellenére, ami itt történik, minden megaláztatás dacára, amit itt még sok embernek el kell szenvednie, léteznek szerveződések és emberek, akik úgy gondolják, hogy mindez elfogadhatatlan, méltánytalan, és csak ez ellen téve lehet arról gondolkodni, hogy ez az ország tisztességes és egybetartozó ország maradjon. Az Autonómia ezen az úton megy.”

– Ferge Zuzsa szociálpolitikus, az Autonómia első kuratóriumi elnöke

 

 

„Szeretnénk képessé tenni helyi szereplőket arra, hogy meg tudjanak fogalmazni roma integrációs célokat, össze tudjanak fogni.”

– Nun András, az Autonómia igazgatója

 

Tevékenységünk a párbeszédre és az együttműködésre épül, nyitottak vagyunk az új ötletekre és megoldásokra. A mindenkori kormánytól valamint egyéb intézményektől és személyektől függetlenül dolgozunk. Mindig tiszteletben tartjuk az érintettek igényeit, értékeit. Megbecsüljük, tiszteljük, elismerjük partnereinket.

 

 

„Amikor ott dolgozunk a falvakban, úgy érezzük, hogy bozótharcosok vagyunk, akik egyedül vannak. Az Autonómiával való kapcsolat mindig azt jelentette, hogy valaki ezt érti, ezt támogatja, és vannak mások is rajtunk kívül.”

– Békési Andrea programmenedzser, Szent Márton Caritas Alapítvány, Pécs

 

Aktuális programok