“11 ember életébe hoztak általa változást” – Autonómia

“11 ember életébe hoztak általa változást”

-

A IDA-Lakhatási Programban kipróbáltuk a CAF (Comunidades Autofinanciadas) – Önfinanszírozó csoport módszerét. A CAF-ról bővebben itt és itt olvashatnak anyagokat.

Az egyik csoport mentorától kaptuk a lenti levelet, melyet most anonimizálva közzéteszünk:

Tisztelt Autonómia!

Úgy érzem, el kell mondanom, milyen komoly segítséget nyújtottak azzal, hogy megismertettek a " CAF " működésével! 11 ember életébe hoztak általa változást, akik ma is hálával gondolnak Önökre, és arra a bölcs és igaz emberre, akinek a fejéből ez az isteni szikra kipattant!
Nem csak biztosabb talapzatra helyeződött az anyagi helyzetünk, de kollektívaként is működőképessé váltunk! Csoportunkban az emberek igyekeznek munkát szerezni annak, aki éppen nélkülözi azt, de ezt elsősorban nem az a természetes önzés vezérli, hogy biztosítva lássák betétjüket, hanem a humánum, hiszen amikor a pénzfelvételek alkalmával elmondják indokaikat, a másikéban saját sorsukkal szembesülnek!

Az összeszokás és az összetartozás érzése olyan kötetlenné tették a kapcsolatainkat, hogy már játékot is vittünk a CAF munkájába: összejöveteleink alkalmával mindenki bedob 100 Ft-ot (az is, aki nincs ott!) és kihúzzuk annak a nevét, aki megnyeri a jelenlévők közül. Az
igazolatlanul távol lévők automatikusan kimaradnak, ez az ő büntetésük!
Visszatérve a CAF-hoz, meg kell köszönnünk Gosztonyi Mártonnak és Béres Tibornak a türelmet és segítőkészséget! Ezúton kérem őket, tolmácsolják köszönetünket az eszme megalkotójának!

Bár a zordan jelen lévő munkanélküliség megnehezíti a dolgunkat, megpróbálunk anélkül az anyagi segítség nélkül is tovább működni, amellyel eddig nagy örömünkre számolhattunk! Sok estben bizonyult végső megoldásnak a problémák kezelésében!

Ezzel most be is fejezem.

Minden jót kívánok a CAF tagjainak világszerte és kérem, Önök is osszák meg velünk tapasztalataikat, hagy okulhassunk belőlük!

CAF Mentor