Aktivizáld a közösséged! – Autonómia

Aktivizáld a közösséged!

2016-11-01 -
Fejlesztés Képzés

A projekt olyan hátrányos helyzetű, romák által sűrűn lakott településeket vagy településrészeket céloz, ahol közösségi összefogással párbeszéd és együttműködés alakulhat ki a közintézményekkel annak érdekében, hogy a közszolgáltatások jobbá vagy elérhetőbbé váljanak a helyi közösség számára.

Célunk, hogy gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkező csoportok számára fontos ügyeket mozdítsunk előre a helyi közösségek megerősítésével, bevonásával, és ezzel erősítsük a demokratikus gyakorlatot, az állampolgári részvételt, a párbeszéd és együttműködés kultúráját.

A projektben olyan az adott közösség bevonását biztosító munkatársakkal dolgozunk, akik a helyi közösség számára fontos ügyekben, a romák integrációját célzó kezdeményezéseket indítanak el, vagy romákat érintő egészségügyi, oktatási problémákat tárnak fel és ezek megoldásán dolgoznak.

A projekt helyszínei: Aparhant, Egercsehi, Héhalom, Inárcs, Kerecsend, Pécs, Pere, Szúcs, Tar, Tarnalelesz, Tomor.

 

Közösségi kezdeményezések a bevont településeken

Héhalmon egy akció keretében helyi fiatalok lelkesen dolgoznak a település központjában, a Szolgáltatóház dekorációján. Az akcióról a Roma Sajtóközpont is beszámolt.

Éjszakai pingpong Kerecsenden

Közösségi zene Tomoron

Raklap bútorok készítése Taron

Családfa készítő foglalkozás Perén

Munkatársak

Mida Tamás
helyi koordinátor
autonomia@autonomia.hu

Támogatók

  • Open Society Foundations